STELVIO NAGRADE

ALFA ROMEO STELVIO OSVAJA PRIZNANJA KOJA ZASLUŽUJE

Godina koja je za nama je Alfa Romeo Stelvio dovela na vrh liste međunarodnih nagrada koje nastavljaju da rastu i u 2018. godini. Naime, 2017. godine, prvi Alfa Romeo SUV je zaslužio glavno mesto u najistaknutijim časopisima iz auto industrije, ističući se među konkurentima iz premium segmenta i osvajačima trofeja u različitim kategorijama.  

Počevši od Italije, Stelvio je trijumfovao osvojivši nagradu za Internet najlepši automobil na desetom izdanju IWA (Infomotori Web Awards) dodeli nagrada, zahvaljujući linijama koje karakterišu čist, italijanski dizajn. Zatim je osvojio „Big SUV“ kategoriju nemačkog magazina Auto Motor und Sport na Autonis dodeli nagrada, sa više od polovine ukupnih glasova čitalaca. Osim toga, bio je krunisan titulom „Najbolji premium SUV“ od strane časopisa Auto Bild u Bugarskoj i nagrađen kao „Omiljeni švajcarski automobil, najbolji automobil 2018“ u SUV segmentu od strane Auto Illustrierte časopisa u Švajcarskoj.

Zahvaljujući svojim mogućnostima da kombinuje atraktivan dizajn sa izuzetnim performansama i naprednim sigurnosnim sistemima, Stelvio je dobio nagradu „Premium SUV“ na CCT100 automobilskoj dodeli nagrada od strane jednog od najprestižnijih časopisa Velike Britanije – Car Today, u 2018. godini. Takođe je osvojio titulu „Premium flotni automobil“ od strane časopisa Fleet Derby iz Poljske, a prema grčkom magazinu Autotriti, Stelvio je osvojio prvo mesto u kategoriji „Najlepši automobil“. U izboru preko 50 kandidata, francuski magazin Kilomètres Entreprise nagradio je Stelvio, dodelivši mu titulu „Premium Business SUV 2018“ povodom dodele nagrada Business Car of the Year.

Najnovija nagrada, koja se pojavila pre samo nekoliko dana – „Novi automobil 2018. godine“, najpoželjnija nagrada italijanskog mesečnog magazina Quattroruote, još jednom potvrđuje da je Stelvio nosilac standardne „Made in Italy“ stilske i automobilske izvrsnosti u svetu.