ISTRAŽITE
  • Pregled
  • STIL
  • JEDINSTVENOST
  • PERFORMANSE
  • TEHNOLOGIJA
  • Galerija

POBEDNIČKA TRADICIJA

Poreklo nove legende

Još od 1923 Quadrifoglio je bio sinonim za sve Alfa Romeo trkacke modele. Osnovano od strane pobednika trke Targa Florio, legendarnog vozača Ugo Sivocci-a, detelina sa četiri lista I dalje ponosno stoji kao znak beskompromishin performansi I Italijanske strasti za trkanjem. Svi sportski modeli u okviru brenda su bili označeni kao Quadrifoglio I prvi Alfa Romeo SUV, nije izuzetak: Stelvio je prvi Quadrifoglio koji je ujedno I SUV. Osmišljen da bude najbolji u svojoj klasi I najbolji u pogledu snage, dinamičkih performansi I upravljanja, napravljen je da bude u pravom smislu slogana “La Meccanica delle Emozioni”.

STIL

IZVAJAN DO PERFEKCIJE

Bezvremenska ikona, ponovo stvorena

Giulia Quadrifoglio je bila prvo poglavlje velokog povratka na scenu a Stelvio Quadrifoglio je stvoren da to nasleđe nastavi. Od legendarne prednje trouglaste maske do mišićavih kontura karoserije, verzija visokoih performansi prvog Alfa Romeo SUV-a istinski naglašava jedinstven, Italijanski pristup dizajniranju automobile. Savršeno proporcionalan, stilizovan da bi se isticao, stvoren da pruži neodoljiv doživljaj u vožnji.

JEDINSTVENOST

BESKOMPROMISNA SAVRŠENOST

Quadrifoglio upečatljiva oznaka

Stelvio Quadrifoglio pruža jedinstvenu vozačku poziciju: uzvišen a sportski, osmišljen da dominira svakim putem. U unutrašnjosti podređenoj vozaču, enterijer je karakterističan Italijanskom dizajnu I dostupan je u 3 boje. Sa najboljim u klasi prostorom za glavu za vozača I suvozača, prostranim, lakim za korišćenje, prtljažnikom, komfor I prostranost su zagarantovani. Unutrašnjost obložena u kombinaciji Alcantara/koža, prednja sedišta su posebna za Quadrifoglio verziju I dizajnirana su da pruže premium komfor I poboljšano bočno držanje u krivinama, čak I u sportskoj vožnji. Sportski, kožom obloženi volan, posebno dizajniran za ovu verziju, je takođe dostupan u kombinaciji Alcantara/koža I sa karbonskim detaljima.

PERFORMANSE

NAJZANIMLJIVIJI SUV

Neponovljiv osećaj za volanom

Stelvio Quadrifoglio donosi 510ks 2.9-litara 6 cilindara BiTurbo motor  projektovan za najsnažnije Alfa Romeo verzije: visoke performance, aluminijumski monoblok motora, u potpunosti razvijen od strane Alfa Romeo tima inspirisan Ferrari znanjem. Masivna gustina snage od 175ks/l za neverovatno ubrzanje, ukomponovano sa impresivnom potrošnjom goriva, zahvaljujući jedinstvenom sistemu deaktivacije cilindara I smanjenjem težine u vidu pogonske osovine izrađene od karbonskih vlakana.
Jedinstvene aluminijumske felne od 20”, sportski uzduvi za nepogrešiv zvuk, usisnici vazduha na prednjoh haubi I specifični aerodinamički kit pruža utisak lakoće u kombinaciji sa sportskim, robusnim izgledom.

TEHNOLOGIJA

EKSKLUZIVNA ROMEO INOVACIJA

Jedinstvena tehnološka rešenja

Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) je “mozak” koji integriše funkcije ESC, Alfa™ DNA sa RACE modom, Alfa™ Active Torque Vectoring, Alfa™ Active suspension, i Integrated Brake System (IBS).  Pored toga, Alfa Romeo Q4™ All Wheel Drive System garantuje maksimalno prijanjanje u svim vrmenksim prilikama, dok Torque Vectoring unapređuje trakciju u fazi ubrzanja, I time smanjuje podupravljanje ili proklizavanje. Patentiran Alfa™link system oslanjanja, raspored težine 50:50 pružaju savršen balans između osovina, I najbolji u klasi radijus zaokreta, pružaju superiorno upravljanje, predodređeno da postavi granicu u SUV užitku u vožnji.

Galerija