• PREGLED
 • STIL
 • TEHNOLOGIJA
 • SNAGA
 • DINAMIČNOST
 • EFIKASNOST
 • QUADRIFOGLIO
 • X-RAY
 • NOVOSTI
STIL

STIL

POTREBNA LEPOTA

Od početka nastanka civilizacije, stvaraoci su koristili prirodu i ljudsku anatomiju kao inspiraciju za svoja tehnička i strukturalna dostignuća.

Najpriznatija arhitektonska dela uspevaju da pronađu ravnotežu između ljudskih i strukturalnih potreba.

Giulia Quadrifoglio je prirodni proizvod ovog izuzetnog pristupa u dizajnu bez kompromisa

SPOLJNI IZGLED

IZUZETNOST BEZ PRETERIVANJA

Dizajn Nove Giulia Quadrifoglio je izuzetan, ali je napravljen tako da sa sobom ne nosi nepotrebno preterivanje. Ima čvrst identitet koji karakterišu esencijalni elementi: „trokraki volan“, hauba agresivnog dizajna i bokovi ukrašeni naglašenim linijama.

Široka upotreba ugljeničnih vlakana na krovu, haubi, zadnjoj maski i pragovima daje novoj Giulia Quadrifoglio izuzetan sportski karakter.

Pogon na zadnjim točkovima i savršen balans 50/50, nameću takav dizajn da je kabina oslonjena na zadnji deo, dugačka prednja hauba i veoma širok prednji deo. Ništa nije suvišno: sve je nesumnjivo Alfa Romeo.

UNUTRAŠNJOST

VOZAČ JE U CENTRU UNIVERZUMA

Najpoznatiji i najlegendarniji primeri dizajna na svetu uvek su težili ravnoteži između strukturalnih potreba, prirode i čoveka.

Nova Giulia Quadrifoglio nastala je iz ove filozofije i neprestanog istraživanja. Vozač Nove Giulia Quadrifoglio uvek je u centru, sa kabinom dizajniranom na isti način kao spoljašnjost: minimalizam, sofisticirani materijali kao što su ugljenična vlakna i koža, tehnologija posvećena harmoničnom odnosu čovek/mašina.

JEDINSTVENOST

SUSRET LEPOTE I SUŠTINE

Detalji Nove Giulia Quadrifoglio su detalji autentičnog super automobila.

Ergonomska i ultra lagana Sparco sedišta kombinuju tehnologiju, komfor i bočnu podršku.

Sportski volan sa integrisanim dugmetom za startovanje motora presvučen je kožom. Ergonomske kontrole, sistem za „infotainment“ i položaj za vožnju čine savršenu harmoniju između vozača i automobila koja garantuje jedinstveno iskustvo vožnje od trenutka paljenja do trenutka gašenja motora.

 • STIL
 • SPOLJNI IZGLED
 • UNUTRAŠNJOST
 • JEDINSTVENOST
TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

POTRAGA ZA PRAVOM AVANGARDOM

Tehnologija ispod školjke Nove Giulia Quadrifoglio stvorena je da poboljša performanse i da pruži sjajan osećaj vožnje. Odnos čovek/mašina uvek je u jezgru svih inovacija kako bi se napravio auto koji je prirodna ekstenzija tela, uma i srca vozača.  

ALFA™ CDC

KONTROLA STVARA MOĆ

Nova Giulia Quadrifoglio poseduje „mozak“ koji upravlja dinamikom vozila.

Reč je o Alfa™ Chassis Domain Control (CDC),

koja integriše Alfa™ DNA Pro, Alfa™ Active Torque Vectoring, Alfa™ Active Aero Splitter, Integrisan Sistem Kočnica (IBS) i Alfa™ Active Suspenzije.

L'Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) obavlja zadatke specifične za svaku od ovih komponenti, kako bi se dobile najbolje performanse i maksimalno uživanje u vožnji. 

BEZBEDNOST

VRHUNAC BEZBEDNOSNIH INOVACIJA

Nova Giulia Quadrifoglio spaja najčistiju emociju vožnje sa najinovativnijim bezbednosnim sistemima kako bi vozač maksimalno uživao. Sistemi kao što su Forward Collision Warning (FCW), sa automatskim sistemom kočenja (AEB) koji uključuje funkciju detektovanja pešaka, Lane Departure Warning (LDW), Cruise Control sa regulatorom brzina, Blind Spot Monitoring (BSM) sistem koji detektuje vozila koja dolaze iz mrtvog ugla i parking kameru sa koordinatnom mrežom, samo su deo izuzetne standardne opreme Nove Giulia Quadrifoglio.

IBS

INTEGRISAN SISTEM KOČNICA

Na modelu Nova Giulia debituje, na svetskoj premijeri ovog segmenta, inovativni elektro-mehanički sistem koji kombinuje kontrolu stabilnosti i tradicionalne power-kočnice: Integrisani Sistem Kočenja (IBS). Na ovaj način postiže se ne samo optimizacija težine i smanjenje vibracije pedale, već i trenutna reakcija kočnice, tako da je ovo rekordna brzina kočenja: sa 100 km/h na 0 posle 32 metra.

INFOTAINMENT

BESKONAČNA POVEZANOST

Sa ekranom visoke rezolucije od 6,5 inča, Bluetooth i USB funkcijama,  potpuno novi Giulia  infotainment sistem je kontrolisan komandama na upravljaču i intuitivnim Rotary Pad sistemom. Giulia takođe može biti opremljena Alfa Connect ekranom od 6.5 inča, kompatibilnim sa Apple CarPlay funkcijom za iPhone i sa Android AutoTM funkcijom za Android uređaje, što Vam pruža direktan pristup aplikacijama na Vašem pametnom telefonu. Connect 3D Nav ekran od 8.8 inči, sa DAB prijemnikom, 7-inčna TFT instrument tabla u boji i Sound Theatre Harman Kardon sistem sa 10 zvučnika, uključujući i subwoofer, dostupni su na zahtev. Svi Giulia paketi opreme takođe uključuju Mopar Map Care: besplatno ažuriranje mapa u navigacionom sistemu.

 • TEHNOLOGIJA
 • ALFA™ CDC
 • BEZBEDNOST
 • IBS
 • INFOTAINMENT
SNAGA

SNAGA

VREME JE ZA OSVAJANJE NOVIH PUTEVA

Nova Giulia Quadrifoglio nije samo najbrži Alfa Romeo putnički automobil. Najvažnija emocija koja se oseća za volanom ovog automobila je strast u svom najčistijem obliku. Svaka komponenta projektovana je tako da omogući beskompromisno zadovoljstvo vožnje. Putevi ne postoje da bi nametali ograničenja, stoga Nova Giulia Quadrifoglio daje osećaj slobode koji nastaje u njenom srcu: pogonski sistem.

MOTOR

SRCE JE MIŠIĆ

Srce Nove Giulia Quadrifoglio je motor benzinac 2.9 V6 bi-turbo sa cilindrima postavljenim pod uglom od 90°. Motor ima 510 Ks i 600 Nm obrtnog momenta između 2500 i 5000 OPM.

Ovaj novi motor nastao je iz bliske saradnje sa Ferrari-jem. Napravljen u potpunosti od aluminijuma, izuzetno je snažan, ali veoma lagan. 

MENJAČ

SVE SE MENJA, OSIM STRASTI

Nova Giulia Quadrifoglio opremljen je manuelnim menjačem sa 6 brzina, dizajniran tako da vozaču da kompletnu kontrolu.

Lagan i precizan, u kombinaciji sa volanom koji odlično reaguje, pruža izuzetan osećaj i zadovoljstvo vožnje jedinstveno u njegovoj kategoriji.

 • SNAGA
 • MOTOR
 • MENJAČ
DINAMIČNOST

DINAMIČNOST

PROMENA RAVNOTEŽE SNAGE

Nova Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio nije samo izraz idealnog odnosa mase i snage, ona je rezultat studije o upotrebi te snage.

Njen savršeni 50:50 raspored mase stvara optimalnu ravnotežu i pokazuje izuzetne prednosti vozila sa sistemom zadnje vuče a napred pozicioniranog motora.

Povezujući ovu vuču sa motorom sa 6 cilindara napravljenim u celosti od aluminijuma, projektantski tim Alfa Romea uspeo je da maksimalno precizno rasporedi težinu po čitavoj šasiji.

NOVI ALFA™ LINK SISTEM VEŠANJA

PATENTIRANO DINAMIČKO REŠENJE

Nova Giulia opremljena je sa novim patentiranom Alfa™ Link sistemom vešanja.

Na prednjem delu razvijeno je novo vešanje sa dvostrukom oscilirajućom viljuškom sa polu virtuelnom osovinom upravljanja, koje optimizira efekat filtriranja i omogućava brzo i precizno upravljanje. Ovo je eksluziva Alfa Romea koja održava konstantan oslonac viljuške na zemlji prilikom skretanja i zahvaljujući uvek savršenom otisku na zemlji, omogućuje veliko lateralno ubrzanje.

Na prednjoj osovini izabrano rešenje je četiri i po viljuške – patent Alfa Romea – koji osigurava performanse, zadovoljstvo u vožnji i komfor.  

TORQUE VECTORING

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING
 

Nova Giulia Quadrifoglio opremljena je inovativnim sistemom koji obezbeđuje optimalnu raspodelu obrtnog momenta između dva točka zadnje osovine, zahvaljujući elektronskoj kontroli diferencijala. Ovo dovodi do efikasnije vuče i sigurnije kontrole pri velikim brzinama, u krivinama i na svakoj vrsti podloge. 

AERO SPLITTER

ALFA™ ACTIVE AERO

Nova Giulia Quadrifoglio je jedina limuzina na svetu koja ima aktivni Aero splitter: dodatak od ugljeničnih vlakana smešten ispod prednjeg branika. Kad se premaši brzina od 100 km/h on se otvara zahvaljujući dva aktuatora koje kontroliše Alfa™ CDC (Chassis Domain Control), koji omogućava dodatnu aerodinamičnost i stabilnost, naročito kod skretanja pri velikim brzinama.

Razvoj aerodinamičnosti rezultat je detaljne studije u vazdušnom tunelom.

Nova Giulia Quadrifoglio ima prirodni koeficijent prijanjanja (Cz) od -0,1: što je veća brzina, veća je sila prijanjanja na auto. Tako se povećava stabilnosti i mogućnost manevrisanja.

ALFA™ DNA PRO

ALFA™ DNA PRO

Novi Alfa™ DNA Pro selektor u interakciji je sa Chassis Domain Control i menja ponašanje automobila u zavisnosti od izabranog moda vožnje:

 • TRKAČKI a aktivira funkciju overboost i pojačava zvuk auspuha za vožnju po trkačkoj stazi.
 • DINAMIČAN povećava osetljivost kočnica i volana pri sportskoj vožnji.
 • PRIRODNI upravlja vešanjem za savršenu ravnotežu pri svakodnevnoj vožnji.
 • NAPREDNA EFIKASNOST omogućava deaktivizaciju cilindara zbog povećanja efikasnosti.
 • DINAMIČNOST
 • NOVI ALFA™ LINK SISTEM VEŠANJA
 • TORQUE VECTORING
 • AERO SPLITTER
 • ALFA™ DNA PRO
EFIKASNOST

EFIKASNOST

NAJINVENTIVNIJI ODNOS IZMEĐU SNAGE I EFIKASNOSTI

Nova Giulia Quadrifoglio kombinuje izuzetne performanse i visoku efikasnost. Zahvaljujući sistemu deaktivacije cilindara motor 2.9 V6 može da radi sa samo 3 aktivna cilindra.

Najnovija generacija sistema Start&Stop omogućava uštedu goriva u gradskom saobraćaju.

LAKOĆA

UPOTREBA ULTRA LAGANIH MATERIJALA

Kako bi dostigao vrhunac u kategoriji odnosa mase i snage, Alfa Romeo je za Novu Giulia Quadrifoglio odabrao najbolje materijale u pogledu lakoće i performansi. Vratilo prenosa, hauba, krov, aerodinamični dodaci: tri puta otporniji i sedam puta lakši od čelika.

POTROŠNJA

DEAKTIVACIJA CILINDARA

Svi elektronski sistemi funkcionišu perfektno kako bi pomogli vozaču da smanji potrošnju goriva.

Zahvaljujući inovativnom elektronskom sistemu kontrole deaktivacije, Nova Giulia Quadrifoglio može da pređe 100 km sa samo 8.5 litara goriva i da emituje samo 198 g/km CO2 (kombinovani ciklus).

 • EFIKASNOST
 • LAKOĆA
 • POTROŠNJA
QUADRIFOGLIO

QUADRIFOGLIO

AMAJLIJA PERFORMANSI

U početku je to bio samo simbol koji donosi sreću, a zatim je postao simbol nečega još magičnijeg: rekorda na stazi i pobeda na takmičenjima koje je osvajao Alfa Romeo i njegovi vozači. Kada je Ugo Sivocci pobedio Targa Florio 1923, njegova detelina sa četiri lista prošla je kroz cilj pre njega. Od tada je Quadrifoglio ispratio Alfa Romeo u najlegendarnije pobede: od P2 na Svetskom prvenstvu 1925. do Svetskog prvenstva u Formuli 1 sa modelom “Alfetta” 158 i 159 1950. i 1951.

Quadrifoglio je simbol te sreće koja može da se izgradi kada se na prvo mesto stave performanse i tehnologija, kako što to Alfa Romeo oduvek radi.

X-RAY

X RAY

Iza velikih performansi stoje velike inovacije

Uživajte u jedinstvenom X-Ray snimcima Giulia Quadrifoglio i otkrijte značenje slogana 'La Meccanica delle Emozioni'.

X Ray
NOVOSTI

PRVI KRUG OD 360° NA TRKAČKOJ STAZI

Okružen novom emocijom: doživi krug sa Giulia Quadrofoglio

Napadni ivičnjake, šikane i pravce pri punoj brzini na Alfa Romeo test stazi u mestu Lainate.

Doživi dinamiku i zvuk najsportskijeg Alfa Romeo ikada sa 3 ekskluzivne tačke gledišta.

ISTRAŽITE 360°