• STIL
  • UDOBNOST
  • TEHNOLOGIJA
  • BEZBEDNOST
  • DINAMIČNOST
  • VEŠANJE
  • Q4 AWD SISTEM
STIL

SPOLJAŠNJOST

Postavljanje novih granica u kategoriji SUV-a

Stelvio je upečatljivo Alfa Romeo vozilo iz svakog ugla i u svakom detalju. Legendarni italijanski dizajn oblikovao je beskompromisno sportsko vozilo kojem je suđeno da izmeni paradigme ove kategorije. Elegantan, a ipak sportski, Stelvio otelovljuje smisao za proporciju ovog brenda svojim osnovnim karakteristikama poput nepogrešiva prednja rešetka „trilobo“ Alfa Romeo dizajn donosi smisao za jedinstvenu kompaktnost i agilnost u kombinaciji sa svom pokretljivošću, prostranošću i kapacitetom oprerećenja jednog tradicionalnog sportskog vozila.

Stelvio ima standardne elegantne aluminijumske felne od 17 inča.
Zadnja svetla sa LED tehnologijom: bezbednost i vidljivost u svim vremenskim uslovima.

UNUTRAŠNJOST

Čist i minimalistički, suštinski Alfa Romeo

U istinskom Alfa Romeu vozač mora uvek biti u centru iskustva. U modelu Stelvio vozač zauzima visok, ali sportski položaj, uživajući u dominantnom pregledu puta. Ovo iskustvo obogaćuje i ergonomični dizajn obloge kabine. Sa ovom verzijom modela Stelvio svaki detalj je zamišljen tako da pruži čisto zadovoljstvo na točkovima. Ambijent osigurava siguran i elegantan osećaj, prepoznatljiv po minimalističkim i precizno izrađenim detaljima. Prednja sedišta sa 6 vrsta podešavanja obložena su crnom tehničkom tkaninom i zanatski izrađenim vezom.

Stelvio ima standardni TFT ekran u boji od 3,5 inča.
Stelvio kožni volan opremljen je tasterom za pokretanje: mali podsetnik na trkačku tradicju.
UDOBNOST
UDOBNOST

ISKUSTVO U KABINI

Stvoreno da osvoji vozača od prvog putovanja

Sa modelom Stelvio Alfa Romeo gradi novi put kreiranja kategorije terenskih vozila. Detaljna studija ergonomije i funkcionalnog dizajna precizno je izradila visoki, a ipak sportski položaj u vožnji, što je novost za tu klasu. Vozač, uvek u centru iskustva u vožnji, može dominirati putem sa privilegovane pozicije, a da se ne odrekne upravljanja limuzinom visokih performansi. Stelvio je terensko vozilo sa sportskom dušom, ali u isto vreme nudi izuzetnu pokretljivost i prostranost: njegova unutrašnja arhitektura je jednostavna i funkcionalna, dizajnirana da smesti tri putnika na zadnjem sedištu uz potpunu udobnost.

Stelvio nudi standardnu dvostruku automatsku kontrolu klima uređaja.
Sistem pokretanja bez ključa i zadnja vrata na struju su standard u svim Stelvio verzijama.
TEHNOLOGIJA
TEHNOLOGIJA

INFOTAINMENT

BESKONAČNA POVEZANOST

Sa ekranom visoke rezolucije od 8.8 inča i 3D navigacijom, Stelvio dolazi sa potpuno novim infotainment sistemom, koji kontroliše intuitivni Rotary Pad i napredni sistem prepoznavanja glasa. Novi Alfa Connect sistem, kompatibilan sa Apple CarPlay funkcijom za iPhone i sa Android AutoTM funkcijom za Android uređaje, pruža Vam direktan pristup aplikacijama na Vašem pametnom telefonu. 14 zvučnika (uključujući i subwoofer) i sistem Harman Kardon® Sound Theatre su dostupni na zahtev. Svi Stelvio paketi opreme takođe uključuju Mopar Map Care: besplatno ažuriranje mapa u navigacionom sistemu.

Stelvio poseduje standardne senzore za kišu i sumrak.
Stelvio je opremljen standardnim zvučnim sistemom od 8 zvučnika.
Senzori za parkiranje na zadnjem delu su standard na svakom Stelvio modelu.

HILL DESCENT CONTROL

Spreman da se suoči sa svakim nagibom

Stelvio je opremljen sa Hill Descent Control (HDC) u standardnoj opremi. Sistem koji pruža vozaču mogućnost da zadrži sigurnu, konstantnu brzinu, čak i na nizbrdici, HDC se ponaša nezavisno od kočionog sistema svakog točka posebno: time se garantuje stabilnost i sigurnost u svim uslovima, čak i na klizavim površinama i ekstremno strmim putevima.

BEZBEDNOST

BEZBEDNOST

Bez kompromisa sa bezbednošću

Stelvio Base opremljen je ekskluzivnim bezbednosnim sistemima koje je razvio Alfa Romeo, poput sistema integrisanog kočenja (IBS), koji kombinuje komande i komponente tradicionalnog sistema kočenja u jedan jedinstveni elektro-mehanički sistem. Ova inovacija dopušta povratnu informaciju na papučici za kočenje i brz odgovor, čime se poboljšavaju performanse i pouzdanost prilikom svih uslova na putu.

Upozorenje o skretanju sa trake (LDW) upozorava vozača kada se vozilo skloni iz trake ukoliko ne postoji pokazivač pravca.
Upozorenje o frontalnom sudaru (FCW) + autonomno kočenje u slučaju potrebe upozorava vozača o mogućim sudarima i omogućava kočenje pomoću AEB u slučaju potrebe.
Stelvio nudi pokretljivost kontrole brzine kao standard. Prilagodljiva kontrola brzine (ACC) je dostupna na zahtev.
DINAMIČNOST

ALFA™ DNA

Izaberite svoju sledeću emociju u vožnji

Stelvio ima pravi emocionalno inteligentni sistem, koji su razvili Alfa Romeo inženjeri kako bi pružili zadovoljstvo u vožnji bez kompromisa. Vozač može da izabere 3 različita režima vožnje preko inovativnog Alfa™ DNA, sistema koji radi na parametrima obrtnog momenta motora, povratnim informacijama iz papučice i kočionog sistema putem uređaja za predpunjenje, odnosu menjanja brzine, ESC i ASR kontroli vuče.

Dynamic (dinamični modus) pruža više reakcija na menjaču, veći obrtni momenat i viši prag intervencije ESP za istinski sportski stil vožnje.
Natural (prirodni modus) je udobno podešavanje suspenzije i volana, za savršenu ravnotežu u svakodnevnoj vožnji.
Advanced Efficiency (unapređena efikasnost) poboljšava dinamičku efikasnost smanjenjem odgovora obrtnog momenta i maksimiziranjem štednje energije.

ALFA AKTIVNO VEŠANJE (AAS)

Zahvaljujući inovativnom Alfa aktivnom vešanju vozaču se pruža direktna kontrola nad postavljanjem vešanja, čime se optimizuje udobnost i upravljanje na putu. Sa Alfa™ DNK u dinamičkom režimu, čvrstoća vešanja se automatski podešava za sportsku vožnju i može se smanjiti jednostavnim dodirom; dok je u normalnom režimu i režimu napredne efikasnosti podešen za udobnost.

VEŠANJE

SUSPENZIJE

Novi način upravljanja u kategoriji SUV vozila

Stelvio Super nudi svu udobnost tradicionalnog terenskog vozila sa zadovoljstvom u vožnji koje samo istinski Alfa Romeo može pružiti. Advanced Efficiency (unapređena efikasnost) poboljšava dinamičku efikasnost smanjenjem odgovora obrtnog momenta i maksimiziranjem štednje energije. AlfaLink™ patentirani sistem je još bolji od tradicionalne multilink šeme, jer nudi vrhunsku udobnost i najbolje upravljanje sa bočne strane. Pored toga, raširena upotreba aluminijuma i kompozitnih materijala za prednju i zadnju suspenziju pomaže smanjenju težine, sa velikim pogodnostima u efikasnosti i performansama.

Prednja suspenzija AlfaLink™ dvostruke viljuške sa poluvirtuelnom osovinom upravljanja održava prednje točkove pod savršeno pravim uglom, čak i u situacijama brzog skretanja pod uglom. Više bočnog upravljanja i smanjeno zanošenje za bolji osećaj prilikom upravljanja.
Zadnji AlfaLink™ sa četiri i po linka pruža najbolje upravljanje, dok u isto vreme nudi i izuzetnu udobnost za sve putnike.
Q4 AWD SISTEM
Q4 AWD SISTEM