• Pregled
 • JEDINSTVENOST
 • POGONSKI SISTEM
 • DINAMIČNOST
 • EFIKASNOST
 • Vesti

IZVAJAN DA BUDE SAVRŠEN

Večna ikona, redizajnirana

Giulia Quadrifoglio je predstavljala prvo poglavlje u velikom povratku, a Stelvio Quadrifoglio je predodređen da nastavi ovo ponosno nasleđe. Od legendarne prednje rešetke "Trilobo" do "mišićavih" bočnih strana karoserije, ova verzija prvog Alfa Romeo SUV-a sa visokim performansama otelovljuje legendarni italijanski pristup dizajnu automobila. Savršenih proporcija, stilizovan da se ističe i stvoren da obezbedi neuporedivo zadovoljstvo u vožnji.

SNAGA U SVOJOJ NAJLEPŠOJ FORMI

Zadivljujuće na prvi pogled

Od otvora za vazduh na haubi do namenskih branika i kućišta točkova, od aluminijumskih felni od 20 inča do auspuha specijalno napravljenih za moćni zvuk: sve u vezi sa izgledom modela Stelvio Quadrifoglio je moćno, iznenađujuće i nepogrešivo na prvi pogled. Potraga za balansom se odražava u njegovim jednostavnim i muskularnim linijama, čime se ostvaruje savršen balans između stila i dinamike.

LINIJE KOJE PRAVI VOZAČI PREFERIRAJU

Panoramski prikaz počinje iz unutrašnjosti

Sedite za volan modela Stelvio Quadrifoglio i odmah će vas privući rafinisana unutrašnjost, izuzetna fokusiranost na detalje i upotreba ekskluzivnih materijala poput kože koja luksuzno uokviruje TFT ekran od 7 inča i AlfaConnect Nav 3D monitor od 8,8 inča. Tapacirana kožom Alcantara®, njegova sedišta daju još veći sportski karakter i eleganciju ovom vozilu, dok su Sparco sedišta sa ugljeničnom školjkom koja osigurava apsolutni oslonac čak i tokom sportske vožnje dostupna na zahtev. Unutrašnjost se može personalizovati u tri različite boje, a Alcantara®/koža i detalji od ugljeničnog vlakna na volanu su dostupni na zahtev. 

BESKOMPROMISNA IZUZETNOST

Jedinstveni zaštitni znakovi modela Quadrifoglio

Stelvio Quadrifoglio zauzima jedinstvenu poziciju tokom vožnje: visok je i istovremeno sportski. U kabini koja je minimalistički napravljena i sa sofisticiranim detaljima vozač je uvek u centru pažnje. Na isti način u unutrašnjosti vozila,  tamo gde se izuzetnost performansi spaja sa maksimalnom udobnošću, najuzbudljivije emocije u vožnji nalaze punu slobodu kretanja. Detalji poput crvenog tastera za paljenje i mašinski programiranih aluminijumskih ručica za menjanje sistema prenosa koji se nalaze na volanu, svi predviđaju uzbudljive performanse.

 • STIL
 • SPOLJAŠNJOST
 • UNUTRAŠNJOST
 • JEDINSTVENOST
JEDINSTVENOST

BESKOMPROMISNA SAVRŠENOST

Quadrifoglio upečatljiva oznaka

Stelvio Quadrifoglio pruža jedinstvenu vozačku poziciju: uzvišen a sportski, osmišljen da dominira svakim putem. U unutrašnjosti podređenoj vozaču, enterijer je karakterističan Italijanskom dizajnu I dostupan je u 3 boje. Sa najboljim u klasi prostorom za glavu za vozača I suvozača, prostranim, lakim za korišćenje, prtljažnikom, komfor I prostranost su zagarantovani. Unutrašnjost obložena u kombinaciji Alcantara/koža, prednja sedišta su posebna za Quadrifoglio verziju I dizajnirana su da pruže premium komfor I poboljšano bočno držanje u krivinama, čak I u sportskoj vožnji. Sportski, kožom obloženi volan, posebno dizajniran za ovu verziju, je takođe dostupan u kombinaciji Alcantara/koža I sa karbonskim detaljima.

ALFACDC

Sigurnost dolazi iz kontrole

U modelu Stelvio Quadrifoglio bezbednosni sistemi i svi aktivni sistemi koji uključuju ponašanje na putu su trenutačno koordinisani od strane ekskluzivne Alfa™ kontrole domena šasije (CDC). Od sistema Alfa™ DNA do Alfa ™ Active Suspension, od Alfa™ Active Torque Vectoring do Alfa™ Integrated Brake System (IBS) sve funkcije su sinhronizovane kako bi se osiguralo da vozač dobije nepogrešivi Alfa Romeo osećaj: neprevaziđeno zadovoljstvo u vožnji.

BEZBEDNOST

Vrhunski bezbednosni sistemi

U modelu Stelvio Quadrifoglio, upozorenje na frontalni sudar (FCW) sa autonomnim sistemom naglog kočenja (AEB), uključujući funkciju detekcije pešaka, upozorenje o promeni trake (LDW), adaptivni tempomat  (ACC) sa funkcijom Stop&Go i sistem za nadzor mrtvog ugla (BSM) koji konstantno prati prisustvo prepreka na putu, predstavljaju napredne uređaje koji osiguravaju visok nivo bezbednosti pod bilo kojim uslovima vožnje.

IBS

Integrisani sistem kočenja

Integrisani sistem kočenja je elektromehanički uređaj koji kombinuje funkcije sistema kontrole stabilnosti i sistema kočenja. Pored omogućavanja važne optimizacije težine, integrisani sistem kočenja nudi visoko precizne ulazne podatke o kočenju sa papučice, čime se omogućava trenutačna povratna reakcija. Štaviše, kada se uključi samostalna kontrola kočenja, vibracije papučice za kočenje se smanjuju u tandemu sa kontrolom stabilnosti.

INFOTAINMENT

Bezgranična povezanost

Sa ekranom visoke rezolucije od 8.8 inča i 3D navigacijom, Stelvio dolazi sa potpuno novim infotainment sistemom, koji kontroliše intuitivni Rotary Pad i napredni sistem prepoznavanja glasa. Novi Alfa Connect sistem, kompatibilan sa Apple CarPlay funkcijom za iPhone i sa Android AutoTM funkcijom za Android uređaje, pruža Vam direktan pristup aplikacijama na Vašem pametnom telefonu. 14 zvučnika (uključujući i subwoofer) i sistem Harman Kardon® Sound Theatre su dostupni na zahtev. Svi Stelvio paketi opreme takođe uključuju Mopar Map Care: besplatno ažuriranje mapa u navigacionom sistemu.

 • JEDINSTVENOST
 • ALFA CDC
 • BEZBEDNOST
 • IBS
 • INFOTAINMENT
POGONSKI SISTEM

POGONSKI SISTEM

Oslobodite najsnažnije emocije

Sa motorom od punog aluminijuma, sposoban da pruži najuzbudljiviji, sportski stav, performanse Stelvio Quadrifoglio prevazilaze čistu snagu. Ono što iskustvo u vožnji modela Stelvio Quadrifoglio čini istinski izuzetnim je savršeno izbalansiran odnos snage i težine: najbolji u klasi. Za nekoliko sekundi, brzo sportsko srce ovog modela, Bi-Turbo motor od 510 konjskih snaga 2,9 litara i 6 cilindara može da podstakne osećanja sačinjena od snage, energije i preciznosti, istovremeno održavajući nivo agilnosti i upravljanja koji je nezamisliv za bilo koje drugo terensko vozilo (SUV).

MOTOR

Savršen balans snage i emocije

Stelvio Quadrifoglio je u vrhu svoje kategorije u pogledu performansi. Poseduje aluminijumski monoblok motor od 510 konjskih snaga, koji je Bi-Turbo od 2,9 litara i 6 cilindara, upotpunjen novim sistemom trakcije Q4. Odnos snage od 176 hp/l osigurava izuzetno ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,8 sekundi. Štaviše, zahvaljujući svom ekskluzivnom sistemu deaktivacije cilindra (CEM) i rešenjima za smanjenje težine poput kardanske osovine od ugljeničnog vlakna, ovaj motor ostvaruje zaista impresivan nivo efikasnosti goriva.

MENJAČ

Strast menja sve na bolje

Sportski karakter modela Stelvio Quadrifoglio se najbolje izražava u automatskoj transmisiji od 8 brzina koja u režimu Race omogućava promenu brzine za svega 150 milisekundi. Transmisija se može pokrenuti pomoću centralnog tunela ručice menjača ili mašinski obrađenim ručicama za menjanje sistema prenosa od aluminijuma, koje se nalaze na volanu. Brzina kojom se odvija promena brzine varira u zavisnosti od odabranog režima vožnje: od meteorske u režimu RACE do veće udobnosti i efikasnosti u režimu ADVANCED EFFICIENCY.

 • POGONSKI SISTEM
 • MOTOR
 • MENJAČ
DINAMIČNOST

DINAMIČNOST

Upečatljiv balans

Idealna distribucija težine modela Stelvio Quadrifoglio u odnosu 50/50 je jedan od najupečatljivijih atributa i rezultat precizno i detaljno biranih materijala: čelik visoke snage za karoseriju, aluminijum za suspenziju, vrata, blatobrane, haubu, zadnja vrata sa šarkama, prednja i zadnja krila i motor; ugljenično vlakno za kardansko vratilo. Kombinacija ovih elemenata znači agilnost bez premca. Sa najboljim radijusom okreta u klasi, zahvaljujući sistemu suspenzije Alfa™Link, Stelvio Quadrifoglio omogućava zadivljujuće nivoe balansa na putu, pri čemu je čuveno upravljanje Alfa Romeom jasno prepoznatljivo.

ALFA™LINK AKTIVNA SUSPENZIJA

Upravljanje najbolje u klasi.

Stelvio Quadrifoglio ima Alfa™Link aktivnu suspenziju: aktivni sistem koji omogućava direktnu kontrolu nad suspenzijom. Tri dostupna različita režima - Lagani, Srednji i Teški, omogućavaju vam da upravljate nivoom čvrstine suspenzije jednostavnim dodirom na DNA komandama.

ALFA™ AKTIVNO VEKTORISANJE OBRTNOG MOMENTA

Upravljanje bez konkurencije

Stelvio Quadrifoglio ima Alfa™ aktivno vektorisanje obrtnog momenta, inovativni sistem koji garantuje optimalnu distribuciju na dve zadnje poluosovine zahvaljujući dvoma elektronski kontrolisanim kvačilima. Čak i pri visokim brzinama, tokom skretanja i na bilo kakvoj površini, rezultat su optimalne performanse u vožnji.

ALFA™ DNA PRO BIRAČ REŽIMA VOŽNJE

Spektakularna vožnja 

Alfa™ DNA Pro odmah adaptira ponašanje modela Stelvio Quadrifoglio na odabrani režim vožnje:

RACE REŽIM: Onemogućava stabilnost i kontrolu trakcije, poboljšava zvuk auspuha i maksimizuje performanse za sportsku vožnju.

DYNAMIC REŽIM: Omogućava precizniju reakciju leptira gasa, povećava brzinu ručice menjača i modifikuje reakciju suspenzije za sportsko upravljanje na putu.

NATURAL REŽIM: Obrtni momenat i suspenzija se kalibrišu za optimalnu udobnost: savršen balans za svakodnevnu vožnju.

ADVANCED EFFICIENCY REŽIM: Povećava efikasnost za maksimalnu uštedu goriva: najpogodniji režim vožnje u slučaju niskog prianjanja.

 • DINAMIČNOST
 • ALFALINK
 • VEKTORISANJE OBRTNOG MOMENTA
 • ALFA DNA PRO
EFIKASNOST

EFIKASNOST

Savršen balans između performansi i efikasnosti

Stelvio Quadrifoglio kombinuje izuzetne performanse sa vrhunskom efikasnošću zahvaljujući sistemu Alfa™ efikasnog upravljanja cilindrima (CEM), koji omogućava da Bi-Turbo 2,9 V6 motor deaktivira tri cilindra. Štaviše, Start&Stop sistem najnovije generacije omogućava dodatne uštede goriva u gradskoj vožnji.

LAKOĆA

Ultra laki materijali

Jedinstvena lakoća i odnos snage i težine modela Stelvio Quadrifoglio su zagarantovani pravilnim izborom materijala korišćenih za njegovu konstrukciju. Čelik visoke snage u njegovoj karoseriji i aluminijum u blatobranima, vratima, suspenziji i motoru su moćni i istovremeno ultra laki, dok izbor ugljeničnog vlakna za kardansko vratilo predstavlja još jedan primer inovativnih rešenja koja smanjuju težinu.

POTROŠNJA

Potrošnja smanjena na minimum

U modelu Stelvio Quadrifoglio svi elektronski sistemi rade nesmetano, čime se omogućava smanjenje potrošnje goriva. Štaviše, zahvaljujući njegovom patentiranom sistemu deaktivacije cilindra (CEM) i funkciji vožnje bez gasa, Stelvio Quadrifoglio može da pređe 100 km sa 9 litara goriva i u kombinovanom ciklusu emituje 210 g/km CO₂.

 • EFIKASNOST
 • LAKOĆA
 • POTROŠNJA
Vesti

STELVIO QUADRIFOGLIO: NAJBRŽI SUV

Novo rekordno prolazno vreme na Nürburgring-u

Prvi SUV u istoriji Alfa Romeo je već zauzeo svoje mesto u vrhu svoje kategorije.
Najnovije standardno prolazno vreme od 7 minuta i 51 sekunde na legendarnoj trci Nürburgring donelo je modelu Stelvio Quadrifoglio titulu najbržeg SUV vozila na stazi.
Izuzetno dostignuće koje je omogućeno naprednom tehnologijom u srcu ovog SUV vozila sa ultra visokim performansama, sa Bi-Turbo motorom od 510 konjskih snaga 2,9 V6 po prvi put uparenim sa inovativnim Q4 sistemom vožnje na sva četiri točka.
Alfa Romeo je ostvario dva rekorda prolaznog vremena na trci Nürburgring: prvi put sa modelom Giulia Quadrifoglio (najbrže sedan vozilo) i sada ponovo sa modelom Stelvio Quadrifoglio (najbrže komercijalno SUV vozilo).