• STIL
  • UDOBNOST
  • TEHNOLOGIJA
  • BEZBEDNOST
  • DINAMIČNOST
  • VEŠANJE
  • Q4 AWD SISTEM
  • MOTORI
STIL

SPOLJAŠNJOST

Superiorni stil u kategoriji terenskih vozila

Stelvio Super je već na prvi pogled nepogrešivo Alfa Romeo. Privlačnost legendarnog italijanskog dizajna evoluirala je u beskompromisno i upečatljivo sportsko terensko vozilo. Stelvio Super zadržava jedinstveni smisao za proporciju brenda Alfa Romeo. Kompaktan i agilan, sa sportskom dušom bez premca i jedinstvenim dizajnom, Stelvio kombinuje pokretljivost, prostranost i kapacitet opterećenja tradicionalnog terenskog vozila sa autentičnim Alfa Romeo stilom.

Uz ekskluzivni sportski paket Stelvio Super ima aluminijumske točkove od 18 inča.
Zadnja svetla sa LED tehnologijom: bezbednost i vidljivost u svim vremenskim uslovima.
Sportski dizajn marke Stelvio kombinovan je sa odličnim kapacitetom opterećenja od 525 litara.

UNUTRAŠNJOST

Za superiorno iskustvo u vožnji

Unutrašnjost marke Stelvio projektovana je potpuno po meri vozača. Dragoceni materijali i superioran ergonomični dizajn osmišljeni su tako da pružaju čisto ergonomsko zadovoljstvo u vožnji. Aluminijumski prag na vratima, komandna tabla u dve nijanse i ploče na vratima pojačavaju izvanredan osećaj. Sedišta dostupna u 3 kombinacije boja, umotana su u tehno-kožu i ekskluzivnu tehničku tkaninu.

Stelvio Super sedišta dostupna su u 3 kombinacije boja: crna, dve nijanse crna i čokoladna, dve nijanse crna i crvena.
Stelvio Super ima i standardni volan umotan u crnu kožu sa tasterom za pokretanje.
Sa dodatkom luksuznog (Luxury) paketa, Stelvio Super Vam može pružiti kožno sedište sa 8 pozicija, zagrejano i sa memorijskom funkcijom.
UDOBNOST
UDOBNOST

ISKUSTVO U KABINI

Stvoreno da osvoji vozača od prvog putovanja

Sa modelom Stelvio Alfa Romeo gradi novi put kreiranja kategorije terenskih vozila. Detaljna studija ergonomije i funkcionalnog dizajna precizno je izradila visoki, a ipak sportski položaj u vožnji, što je novost za tu klasu. Vozač, uvek u centru iskustva u vožnji, može dominirati putem sa privilegovane pozicije, a da se ne odrekne upravljanja limuzinom visokih performansi. Stelvio je terensko vozilo sa sportskom dušom, ali u isto vreme nudi izuzetnu pokretljivost i prostranost: njegova unutrašnja arhitektura je jednostavna i funkcionalna, dizajnirana da smesti tri putnika na zadnjem sedištu uz potpunu udobnost.

Stelvio nudi standardnu dvostruku automatsku kontrolu klima uređaja.
Sistem pokretanja bez ključa i zadnja vrata na struju su standard u svim Stelvio verzijama.
TEHNOLOGIJA
TEHNOLOGIJA

INFOTAINMENT

BESKONAČNA POVEZANOST

Sa ekranom visoke rezolucije od 8.8 inča i 3D navigacijom, Stelvio dolazi sa potpuno novim infotainment sistemom, koji kontroliše intuitivni Rotary Pad i napredni sistem prepoznavanja glasa. Novi Alfa Connect sistem, kompatibilan sa Apple CarPlay funkcijom za iPhone i sa Android AutoTM funkcijom za Android uređaje, pruža Vam direktan pristup aplikacijama na Vašem pametnom telefonu. 14 zvučnika (uključujući i subwoofer) i sistem Harman Kardon® Sound Theatre su dostupni na zahtev. Svi Stelvio paketi opreme takođe uključuju Mopar Map Care: besplatno ažuriranje mapa u navigacionom sistemu.

Sve je pod kontrolom uz pomoć sledećih aplikacija: MyCar kontroliše dijagnostiku, dok Efficient Drive (efikasna vožnja) prati potrošnju i stil vožnje.
Stelvio Super je opremljen sa elektro preklopivim spoljašnjim retrovizorima.
Stelvio Super opremljen je vrhunskim zvučnim sistemom sa 8 zvučnika.

HILL DESCENT CONTROL

Spreman da se suoči sa svakim nagibom

Stelvio je opremljen sa Hill Descent Control (HDC) u standardnoj opremi. Sistem koji pruža vozaču mogućnost da zadrži sigurnu, konstantnu brzinu, čak i na nizbrdici, HDC se ponaša nezavisno od kočionog sistema svakog točka posebno: time se garantuje stabilnost i sigurnost u svim uslovima, čak i na klizavim površinama i ekstremno strmim putevima.

BEZBEDNOST

BEZBEDNOST

Bez kompromisa sa bezbednošću

Stelvio Super opremljen je ekskluzivnim bezbednosnim sistemima koje je razvio Alfa Romeo, poput sistema integrisanog kočenja (IBS): on kombinuje komande i komponente tradicionalnog sistema kočenja u jedan jedinstveni elektro-mehanički sistem. Ova inovacija obezbeđuje izuzetno preciznu povratnu informaciju na papučici za kočenje i brz odgovor kako bi se garantovala najbolja pouzdanost čak i u slučaju hitnog kočenja.

Upozorenje o skretanju sa trake (LDW) upozorava vozača kada se vozilo skloni iz trake ukoliko ne postoji pokazivač pravca.
Upozorenje o frontalnom sudaru (FCW) upozorava vozača o mogućim sudarima i omogućava kočenje u slučaju potrebe.
Sistem za nadzor mrtvog ugla (BSM) sa detekcijom prepreka na putu, dostupan na zahtev, upozorava vozača o prisustvu vozila ili pešaka koji prilaze iz mrtvog ugla.
DINAMIČNOST

ALFA™ DNA

Čistokrvno Alfa Romeo iskustvo u vožnji

Stelvio Super omogućava upravljanje Alfa Romeom bez premca, po prvi put kad su u pitanju terenska vozila. Ovaj ekskluzivni osećaj na točkovima omogućila je napredna tehnologija koju je razvio Alfa Romeo u cilju dostizanja vrhunskog zadovoljstva u vožnji. Vozač može direktno da komunicira sa dinamikom modela Stelvio preko inovativnog Alfa™ DNA sistema koji radi na parametrima obrtnog momenta motora, povratnih informacija papučice iz kočionog sistema putem uređaja za predpunjenje, odnosa menjanja brzine i ESC i ASR kontroli vuče.

Dynamic (dinamični modus) pruža više reakcija na menjaču, veći obrtni momenat i viši prag intervencije ESP za istinski sportski stil vožnje.
Natural (prirodni modus) je udobno podešavanje suspenzije i volana, za savršenu ravnotežu u svakodnevnoj vožnji.
Advanced Efficiency (unapređena efikasnost) poboljšava dinamičku efikasnost smanjenjem odgovora obrtnog momenta i maksimiziranjem štednje energije.

ALFA AKTIVNO VEŠANJE (AAS)

Inovativni Alfa sistem aktivnog vešanja omogućava vozačima da direktno kontrolišu postavljanje vešanja, čime se optimizuje udobnost i upravljanje na putu. Sa Alfa ™ DNK u dinamičkom režimu, čvrstoća vešanja se automatski podešava za sportsku vožnju i može se smanjiti jednostavnim dodirom; dok je u normalnom režimu i režimu napredne efikasnosti podešen za udobnost.

VEŠANJE

SUSPENZIJE

Novi način upravljanja u kategoriji SUV vozila

Stelvio Super nudi svu udobnost tradicionalnog terenskog vozila sa zadovoljstvom u vožnji koje samo istinski Alfa Romeo može pružiti. Sa svojom najsavremenijom tehnologijom i materijalima, Stelvio je udoban ali agilan, lagan ali stabilan na putu; tajna je u potpuno novom metodu suspenzije koju je razvio Alfa Romeo. AlfaLink™ patentirani sistem je još bolji od tradicionalne multilink šeme, jer nudi vrhunsku udobnost i najbolje bočno prijanjanje. Pored toga, raširena upotreba aluminijuma i kompozitnih materijala za prednju i zadnju suspenziju pomaže smanjenju težine.

Prednja suspenzija AlfaLink™ dvostruke viljuške sa poluvirtuelnom osovinom upravljanja održava prednje točkove pod savršeno pravim uglom na zemlji, čak i u situacijama brzog skretanja pod uglom. Više linearnosti, više bočnog upravljanja i manje zanošenja.
Zadnji AlfaLink™ sa četiri i po linka pruža najbolje upravljanje, dok u isto vreme nudi i izuzetnu udobnost za sve putnike.
Q4 AWD SISTEM
Q4 AWD SISTEM
MOTORI
MOTORI

DOSTUPNI UZ STELVIO SUPER

Goruća italijanska strast

Srce modela Stelvio Super nudi širok raspon benzinskih i dizel motora, dizajniranih i napravljenih u Italiji, sve sa aluminijumskim monoblokom: to znači vrhunsko osvetljenje i performanse, sa istovremenim zadržavanjem ekološke efikasnosti.  Alfa Romeo nudi automatski menjač od 8 brzina na svim modelima, što dopušta motoru da radi optimalnim kapacitetom, sa visokim performansama i vrhunskom efikasnošću potrošnje. 

Obezbeđena je izuzetna snaga sa 280 ks 2.0 Turbo motorom sa Q4 AWD i automatskim menjačem od 8 brzina.  

Maksimalnu efikasnost poseduje i 180 ks 2.2 Turbo dizel motor sa Q4 AWD i automatskim menjačem od 8 brzina.  

Ovaj raspon takođe uključuje moćni dizel motor sa 210 ks, uz Q4 AWD i automatski menjač od 8 brzina.  

180 ks 2.2 Turbo dizel RWD je takođe dostupan u verziji sa unapređenom efikasnošću sa automatskim menjačem, sposoban da ostvari izuzetne rezultate u smislu potrošnje i emisija: samo 116 g/km u kombinovanom ciklusu.

DIZEL

Motor
2.2 Turbo Diesel 180 CV
2.2 Turbo Diesel 210 CV
Broj cilindara
4
4
Pogon
Pozadi Q4 integralni na svim točkovima
Max. snaga 133 KW@3750rpm 154 KW@3750rpm
Max. obrtni momenat
450 Nm@1750rpm 470 Nm@1750rpm
Automatski menjač
8 brzina 8 brzina
Potrošnja (kombinovano) 4,7 l/100Km
4,8 l/100 km
Emisija CO2 gasova
124 g/Km
127 g/km
Klasa motora Euro 6b
Euro 6b

BENZIN

Motor
2.0 Turbo Benzin 280CV
Broj cilindara
4
Pogon
Q4 integralni na svim točkovima
Max. snaga 206KW@5250rpm
Max. obrtni momenat
400Nm@2250rpm
Automatski menjač
8 brzina
Potrošnja (kombinovano) 7 l/100Km
Emisija CO2 gasova
161 g/Km
Klasa motora Euro 6b