QUADRIFOGLIO.
UVEK NA STRANI ONIH KOJI SE USUĐUJU

Legendarni znak Alfa Romea za vozila sa najvišim performansama

SIMBOL BESKOMPROMISNIH PERFORMANSI

Zahvaljujući svojim inovacijama i performansama, Giulia i Stelvio Quadrifoglio predstavljaju suštinu Alfa Romeo sportskog karaktera i zadovoljstva u vožnji. Upotreba ultra-lakih materijala i izuzetan 2.9 V6 bi-turbo motor od 510 KS garantuju neviđeni odnos težine/snage.

Znak legende

SIMBOL SREĆE POSTAJE LEGENDA

Sve je počelo 1923. Ugo Sivocci je osvojio Targa Florio na Alfa Romeu RL, noseći simbol zelene deteline sa četiri lista koju je naslikao na tlu od belog dijamanta. Nažalost, samo nekoliko meseci kasnije, Sivocci je poginuo u tragičnoj nesreći: automobil koji je vozio nije nosio njegov srećni Quadrifoglio. Od tog tužnog dana pa nadalje, Sivocci-jeva amajlija za sreću postala je simbol naše strasti prema motornim trkama: tradicija koja je živela decenijama.

POBEDNIČKO NASLEĐE QUADRIFOGLIO-a

Navedite bilo koju veliku trku, stazu ili šampionat i videćete da je amblem Quadrifoglio visoko u njihovim dvoranama slavnih: Alfa Romeo je osvojio prvi GP Svetski šampionat 1925. i prve dve titule u Formuli 1 1950. i 1951. Ove su samo neka od mnogih dostignuća pobedničkog niza koji se može pohvaliti 5 svetskih prvenstava i stotinama italijanskih i evropskih titula. Ove pobede su više nego samo deo istorije Alfa Romea: postale su sastavne komponente svakog modela Quadrifoglio.

GIULIA QUADRIFOGLIO

Otkrijte moć samopouzdanja na Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Beskompromisne performanse, savršen balans, raspodela obrtnog momenta i snage u realnom vremenu: sve je namenjeno da vas odvede u centar vaših emocija.

STELVIO QUADRIFOGLIO

Doživite pravo zadovoljstvo u vožnji na Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: to je čista snaga, genijalno pomešana sa prefinjenom elegancijom i naprednom tehnologijom, kako bi inspirisala snažne emocije u vama.