NOVI ALFA ROMEO TONALE: „METAMORFOZA“ JE POČELA

Alfa Romeo predstavlja novi Tonale, početak „metamorfoze“ brenda. Sa modelom Tonale, Alfa Romeo ostaje veran svom DNK i plemenitom italijanskom sportskom duhu još od 1910. godine, ali i radikalno evoluira ka budućnosti, sa pogledom napred ka novoj eri povezanosti i elektrifikacije.

 

Novi Tonale pokazuje prepoznatljiv, senzualan dizajn koji je orijentisan ka budućnosti. Povratak nekih stilskih elemenata nepogrešivo ga čini Alfa Romeom, ponovo ih osmišljavajući za budućnost: felne sa 5 rupa koje podsećaju na brojčanik starih telefona, klaster na teleskopskoj instrument tabli, sportski volan sa tri kraka, zadnja svetla sa uzlaznom linijom, ili 3+3 farovi sa novom Full-LED Adaptive Matrix tehnologijom koja podseća na ponosni izgled SZ Zagato ili koncepta Proteo.

Unutrašnjost, inspirisana istorijatom trkanja brenda Alfa Romeo i koju karakteriše velika pažnja data detaljima uparena sa stalnom težnjom ka najvišem kvalitetu, je snažno fokusirana na vozača, sa lakim pristupom svim kontrolama radi bezbednog, neprevaziđenog iskustva vožnje.

 

Alfa Romeo je napravio jedinstvena i ekskluzivna tehnička rešenja kako bi unapredio svoj DNK kroz elektrifikaciju. Alfa Romeo paradigma je jasna: elektrifikacija služi brendu i njegovom DNK, sa misijom da ponovo osmisli sportski duh za 21. vek.

Nude se dva nivoa elektrifikacije: hibrid i plug-in hibrid Q4, razvijeni od strane brenda Alfa Romeo kako bi garantovali performanse koje su najbolje u klasi.

Hibridna verzija će nuditi istinski elektrifikovano iskustvo vožnje sa potpuno novim 48-voltnim VGT (Variable-Geometry Turbo) hibridnim motorom, posebno dizajniranim za Alfa Romeo, koji može da pokreće točkove čak i kada je SUS motor ugašen.

Sa druge strane, plug-in hibridna Q4 verzija od 275 KS sa pogonom na sve točkove će biti najsnažnija i najefikasnija verzija u gami, i najbolja u klasi, sa očekivanom autonomijom u električnom režimu do 80 km u gradskom ciklusu.

 

Dinamika vožnje je još jedan element svakog istinskog Alfa Romeo vozila i ona ispunjava očekivanja u modelu Tonale. Savršeno raspoređivanje težine garantuje neprevaziđenu kontrolu u krivinama. Njegovo upravljanje je najdirektnije u segmentu (13,6) i jedini je automobil u klasi sa sistemom integrisanih kočnica, sistemom za kočenje preko žice (break by wire) koji garantuje momentalan odziv i upravlja regenerativnim kočenjem. Takođe je jedinstven po uključivanju sistema kočenja sa kleštima pričvršćenim na klip, koje je napravio Brembo. Takođe ima i nezavisno MacPherson vešanje sa tehnologijom za selektivno izbacivanje frekvencije (Frequency Selective Damping - FSD) i elektronskim „Alfa Active Suspension“ sistemom, Alfa Romeo hibrid Q4 sa pogonom na sve točkove nudi neprevaziđenu upravljivost i bezbednost i Alfa Romeo elektronskim diferencijalom koji se sam zaključava, za maksimalno prianjanje.

 

Takođe, softver i povezanost su namenjeni da poboljšaju vozačevo iskustvo, koje jeste i ostaće fokus. Kao deo standardne opreme, Tonale dolazi sa ugrađenim i potpuno novim sistemom za informacije i zabavu, sa prilagodljivim Android operativnim sistemom i 4G povezanošću sa onlajn (OTA) ažuriranjem, sa potpuno digitalnim 12,3-inčnim instrument klasterom i glavnim 10,25-inčnim ekranom osetljivim na dodir, zgodnim i prefinjenim interfejsom za multitasking. Ukupno 22,5 inča, dva velika Full TFT ekrana su najbolja u klasi u segmentu.

Tonale jedini u svetu izlazi na tržište sa tehnologijom nezamenljivih tokena (NFT), istinskom inovacijom u automobilskom sektoru. NFT digitalni sertifikat je zasnovan na tehnologiji „blokčejn kartica“, zapisom glavnih faza u životu svakog individualnog vozila koji se ne može menjati. Uz pristanak kupca, NFT će beležiti podatke o vozili, kao garanciju da se vozilo propisno odžava, sa pozitivnim uticajem na njegovu rezidualnu vrednost.

Još jedna inovacije modela Alfa Romeo Tonale su ugrađene opcije Amazon Alexa glasovnog asistenta: pretraga lokacija, dodavanje proizvoda na spisak za kupovinu, ili upravljanje sistemom pametne kuće, istovremeno ostajući fokusirani na put. Takođe možete da dobijate redovne izveštaje o statusu vašeg vozila od kućnog Alexa uređaja ili da saznate nivo napunjenosti i/ili goriva, vidite zadnju lokaciju vašeg vozila, daljinski šaljete komande za zaključavanje ili otključavanje i još mnogo toga.

 

Unutar modela Tonale, tehnologija takođe služi za bezbednost i udobnost: autonomna vožnja 2. nivoa, sa novim naprednim sistemima za pomoć pri vožnji (ADAS) su obezbeđeni. Svi sistemi rade bez ometanja vozačevog iskustva, gde kontrola i emocije vožnje ostaju netaknute.

 

Mogućnost poručivanja dostupna od aprila meseca sa ekskluzivnom „EDIZIONE SPECIALE“ premijernom verzijom.