NOVI ALFA ROMEO F1® TIM

Novo ime, novi dizajn, nova sezona:
spremite se za svetsko prvenstvo 2023. koje oduzima dah.

NOVA ERA JE POČELA

Inovativan, odvažan, prekrasan: novi C43 je dizajniran da blista na stazi. Sa novom crvenom i crnom kombinacijom, vozilo uključuje nekoliko poboljšanja i novih delova u skladu sa stazom stalnog poboljšanja brenda.Kao evolucija prošlogodišnjeg uspešnog modela, C43 se može pohvaliti poboljšanim aerodinamičkim paketom, 18-inčnim gumama niskog profila i novim Ferrari Hibrid Turbo V6 motorom, koji odražava smelu dušu brenda.

INTRODUCING THE NEW C43

VALTTERI BOTTAS

Desetostruki pobednik Gran prija, Valteri se istakao kao „whizzkid“ u juniorskim formulama, postavši drugi vozač ikada koji je osvojio i Evrokup Formule Reno i Severnoevropski kup Formule Reno iste 2008. godine, a nakon toga je osvojio Masters Formule 3 i 2009. i 2010. – prvi koji su ostvarili ovaj dvostruki trijumf. Debitovao je u Formuli 1 2013, a promovisan je 2017, gde je odigrao ključnu ulogu u obezbeđivanju četiri konstruktorske titule. Svoje dugogodišnje iskustvo privodi kraju takmičenja, kako bi pomogao timu da napreduje na rang listi.

GUANYU ZHOU

Guanju je prvi trkač Formule 1 iz Kine: pionir koji će napisati ključnu stranicu istorije motosporta svoje zemlje. Džou, sa samo 23 godine, pokazao je impresivne veštine za svoje mlade godine. Završio je drugi u italijanskoj F4 2015. pre nego što je osvojio trku u Euro F3 i F2, serijama pre Formule 1. Godine 2022. Guaniu je bio jedini novajlija na grid-u, donoseći talenat i mladalački entuzijazam celom timu.